33309561(041)
تبریز، خیابان آزادی، مابین مارالان و گل گشت جنب بیمه تامین اجتماعی
(041)33309561
دکتر سارا جعفری » بیماری های مفصلی » علت، علائم و درمان آرتروز مچ دست و انگشتان
مدت زمان مطالعه۵ دقیقه

علت، علائم و درمان آرتروز مچ دست و انگشتان

زمانی که به صورت تدریجی، غضروف قرار گرفته در قسمت مچ دست، دچار فرسایش شود، افراد به بیماری آرتروز مچ دست و انگشتان مبتلا می شوند. غضروف یکی از مهم ترین بخش های بدن بوده که دارای خاصیت ارتجاعی است. غضروف ها کمک می کنند تا استخوان ها به راحتی حرکت کنند. اگر اختلالی در عملکرد غضروف ها به وجود بیاید درد و التهاب مچ دست بیشتر می شود. در صورتی که فعالیت های شما تکراری و مکرر باشند به مچ دست خود فشار زیادی می آورید. شیوع این بیماری بیشتر در خانم هایی که میانسال هستند مشاهده می شود.

مچ دست دارای مفاصل پیچیده ای می باشد که ساختار آن از تعدادی مفصل کوچک تشکیل شده است. اگر استخوان ها با استفاده از مفاصل به راحتی روی یکدیگر نلغزند، افراد به بیماری آرتروز مبتلا می شوند. آرتروز یکی از بیماری هایی است که غضروف ها را از بین می برد. زمانی که آرتروز پیشرفت کند غضروف ها در کمترین بازه زمانی دچار تخریب خواهند شد. اگر غضروف در مفاصل وجود نداشته باشد استخوان ها روی یکدیگر اصطکاک زیادی پیدا می کنند. بعد از آن به دلیل دردی که خواهید داشت متوجه می شوید که مفاصل آسیب جدی دیده اند. مفاصلی که آسیب دیده اند دیگر بازسازی نمی شوند.

انواع آرتروز مچ دست و انگشتان

به طور کلی باید بدانید که آرتروز انواع متنوعی دارد. اما سه نمونه آرتروز که مربوط به آرتروز مچ دست و انگشتان می باشد عبارت است از :

استئوآرتریت

این نوع بیماری آرتروز بیشتر برای افراد به وجود می آید که سابقه خانوادگی دارند. با اینکه این بیماری بیشتر در میانسالی رخ می دهد ولی برخی از جوانان هم به این بیماری مبتلا می شوند. استئوآرتریت یکی از بیماری هایی می باشد که غضروف مفصل را فرسوده می کند. از آنجایی که خون زیادی در سطح غضروف وجود ندارد غضروف نمی تواند بعد از فرسوده شدن یک بار دیگر خودش را بازسازی کند. اگر غضروف ها ساییده شوند بسیار خشن و زبر می گردند.

روماتوئید

روماتوئید نوع بیماری آرتروز یکی از بیماری های مزمن می باشد که مفاصل زیادی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. بیشترین تاثیرگذاری این بیماری روی مفاصل کوچک مانند دست و انگشتان می باشد. روماتوئید را به عنوان یکی از بیماری های خود ایمنی به شمار می آورند. در اثر این بیماری سیستم ایمنی بدن به هر یک از بافت های خودش حمله خواهد کرد. استخوان ها در این بیماری دچار ناتوانی و ضعف می شوند.

آرتروز پس از ضربه

این نوع بیماری آرتروز بیشتر زمانی به وجود می آید که صدمات متنوعی به مچ دست و انگشتان وارد شود. ضربه ای که وارد می شود امکان دارد که غضروف ها را از بین ببرد. در برخی از موارد هم به دلیل پارگی رباط بعد از مدتی غضروف ها فرسوده می شوند.

علائم آرتروز مچ دست و انگشتان

تمامی افرادی که به بیماری آرتروز مبتلا می شوند علائم شبیه به هم را تجربه نمی کنند. شدت هر یک از این علائم در افراد متفاوت با یکدیگر فرق خواهد کرد. درد، تورم، محدودیت در حرکت و سفت شدن مفاصل ، سستی و ناتوانی مفاصل از جمله اصلی ترین علائم این بیماری هستند. در صورتی که این علائم را در مچ دست و انگشتان خود حس کردید باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. پزشک عملکرد عصب ها و حرکت انگشتان و مچ دست تان را بررسی می کند تا شدت بیماری را تشخیص دهد. آزمایش خون یکی از بهترین روش هایی می باشد که نشان می دهد شما به کدام نوع از آرتروزها مبتلا شده اید.

روش های درمانی آرتروز مچ دست و انگشتان

به طور کلی شما باید به خوبی بدانید که درمان آرتروز قطعی نیست اما برخی از روش ها کمک می کند که درد این بیماری کمتر شود. برخی از روش هایی که موجب تسکین درد می شوند و عملکرد مفصل ها را بهبود می بخشند عبارت هستند از :

روش درمان بدون جراحی

اگر نمی خواهید برای درمان آرتروز اقدام به جراحی نمایید باید فعالیت های خود را اصلاح کنید. محدود کردن و انجام ندادن برخی از فعالیت هایی که درد شما را شدت می بخشد یکی از مهمترین مراحلی است که برای بهبود علائم آرتروز می توانید انجام دهید. برای اینکه تورم مچ دست و انگشتان خود را کاهش دهید می توانید از آب سرد و یا آب گرم استفاده کنید. استفاده کردن از مچ بندهایی که آتل دار هستند کمک می کند تا مدت زمان مشخص شده ای فشار مفاصل را کاهش دهید.

استفاده از داروها ضد درد برای درمان آرتروز

داروهای ضد التهاب و یا داروهایی که غیر استروئیدی هستند از جمله روش های درمان آرتروز می باشد. این داروها درد و تورم را کمتر می کنند. داروهایی که ضد روماتیسمی هستند و به عنوان داروهای اصلاح کننده شناخته می شوند از دیگر داروهای درمانی می باشند. برای جلوگیری کردن از حمله های سیستم ایمنی بدن به مفاصل دست از این داروها استفاده می کنند.

بیش تر بخوانید : درمان عفونت مفصلی

ورزش

ورزش های خاصی برای درمان آرتروز وجود دارند که هر یک از این ورزش ها عملکرد مچ دست و انگشتان را بهبود می بخشند. پزشک به طور معمول ورزش هایی را برای شما تجویز می کند که مناسب درد و التهاب تان است.

درمان-آرتروز-مچ-دست-با-ورزش

تزریق استروئید برای درمان آرتروز

یکی از دیگر روش های درمان آرتروز مچ دست و انگشتان تزریق کورتیزون می باشد. این دارو به عنوان یکی از داروهای ضد التهاب قوی شناخته می شود. این دارو را به مفصل تزریق می کنند تا درد مفصل کمتر شود. البته باید بدانید که تاثیر این دارو موقتی می باشد و بعد از مدتی دوباره درد و التهاب آغاز خواهد شد.

جراحی

هدف اصلی که از جراحی آرتروز دنبال می شود از بین بردن درد است. همچنین با جراحی، عملکرد مچ دست و انگشتان بهبود بخشیده خواهد شد. به طور معمول در جراحی، پزشک تلاش می کند که تماس بین استخوان ها را کمتر کند. در این صورت اصطکاک استخوان ها کاهش پیدا می کند و افراد درد کمتری را در این قسمت احساس می نمایند.

دکتر سارا جعفری فوق تخصص روماتولوژی در تبریز

دکتر سارا جعفری

فوق تخصص روماتولوژی
متخصص بیماری های داخلی

برچسب ها:
مقالات مرتبط
بیماری آرتریت روماتوئید

بیماری آرتریت روماتوئید

بیماری آرتریت روماتوئید یا همان بیماری که در بین عموم به عنوان روماتیسم مفصلی شناخته می شود، یکی از بیماری های بافت همبند...

تفاوت بیماری ام اس و لوپوس

تفاوت بیماری ام اس و لوپوس

بیماری هایی همچون ام اس و لوپوس هر دو سیستم ایمنی را درگیر می کنند که به آن ها مولتیپل اسکلروزیس می گویند. این دو بیماری...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اطلاعات تماس

connect-people شبکه‌های اجتماعی