33309561(041)
تبریز، خیابان آزادی، مابین مارالان و گل گشت جنب بیمه تامین اجتماعی
(041)33309561
دکتر سارا جعفری » بیماری های مفصلی » تزریق درمانی برای تسکین درد بدون عمل مفصل
مدت زمان مطالعه۵ دقیقه

تزریق درمانی برای تسکین درد بدون عمل مفصل

درد مفصلی می تواند افراد در هر سنی را درگیر کند. با این حال، با افزایش سن، این دردها بیش تر شود. اگرچه جراحی می تواند یک راه حل مناسب برای بسیاری از اعضای بدن شامل شانه، مفصل ران یا زانو باشد، اما بهتر است ابتدا به جست و جوی روش های غیر جراحی برای تسکین دردهای مفصلی خود باشید. در این مقاله قصد داریم درباره انواع تزریق های مفصلی بیش تر توضیح دهیم.

تزریق-مفصلی

مشکلات متداول در درد مفاصل

درد مفاصل اغلب در نواحی آرنج، پا،  مچ پا ، باسن ، زانو ، شانه و مچ و دست معمولاً درمان می شود. این مسائل اغلب به دلیل مشکلات مفصل یا استخوان اطراف آن، عضله، تاندون، رباط ها و اعصاب رخ می دهد

تزریق های مفصلی برای چه سنینی مناسب است؟

متخصصان، آسیب های اسکلتی – عضلانی را در بیماران و در هر سنی و هر سطح فعالیت اجتماعی، از جمله ورزشکاران، نوجوانان و سالمندان توصیه می کنند. درمان شامل درمان های غیر جراحی برای آسیب های اسکلتی عضلانی است که شامل موارد زیر است :

  • ورزش و توصیه های بازگشت به فعالیت های روزمره
  • سونوگرافی تشخیصی
  • داروها و مکمل ها
  • داروهای موضعی
  • فیزیوتراپی

انواع تزریقات درمانی

مدت ها است که تزریقاتی برای کنترل دردها در اختلالات اسکلتی – عضلانی و ورزشی انجام می شود. امروزه با استفاده از فناوری پیشرفته، سونوگرافی این امکان را می دهد تا پزشک ناحیه آسیب دیده را تجسم کند و تشخیص دهد. همچنین از آسیب دیدن بافت های مجاور، از جمله رگ های خونی و اعصاب جلوگیری می کند. تزریق می تواند التهاب موضعی را کاهش دهد و به روان شدن مفاصل و بهبود درد افراد کمک بسیاری کند تا آنها به انجام کارهای روزمره و مورد علاقه خود بازگردند.

انواع تزریقات مفصلی در دسترس بیماران عبارتند از :

تزریق کورتیکواستروئید

در تزریق کورتیکواستروئید برای کاهش درد مفاصل، ترکیبی از داروهای استروئیدی و بی حس کننده برای کاهش التهاب استفاده می شود.

کورتیکواستروئیدها

تزریق اسید هیالورونیک

از هیالورونیک اسید معمولا برای کاهش درد مفصل زانو استفاده می شود. از این نوع داروی تزریقی زمانی استفاده می شود که تزریق کورتیکواستروئید در تسکین درد موفقیت آمیز نباشد. اسید هیالورونیک مشابه ماده طبیعی موجود در بدن است که مفاصل را روان می کند. پزشکان با تزریق اسید هیالورونیک اضافی به زانو و ایجاد روغنکاری و نرم کردن بیش تر مفصل، عملکرد صحیح آن کمک می کنند.

در مواردی ، اگر علائم واضح التهاب نداشته باشید ، پزشکان ابتدا تزریق HA را در نظر می گیرند. در صورت ابتلا به دیابت ، HA نیز گزینه بهتری است چرا که کورتیکواستروئیدها می توانند سطح قند خون را افزایش دهند.

آمپول های HA که از آن به عنوان تزریق ژل نیز یاد می شود، از نظر شیمیایی مشابه مایع مفصلی طبیعی شما هستند. هنگامی که به آرتروز مبتلا می شوید ، مایعات مفصلی، آبکی می شوند. بنابراین، این تزریق به بازگرداندن طبیعی مایع کمک می کند و به عنوان روان کننده و کمک فنر عمل می کند. بعضی از پزشکان همچنین معتقدند که HA با پوشاندن انتهای عصب در مفصل به کاهش درد کمک می کند.

این روش درمانی ممکن است بین یک تا سه تزریق باشد و معمولاً به مدت چهار تا پنج ماه تسکین علائم را نشان می دهد، اما گاهی اوقات تا یک سال هم ممکن است طول بکشد. با این حال ، درد و سفتی دوباره برمی گردد. اکثر شرکت های بیمه فقط هر شش ماه یک بار تزریق HA را تأیید می کنند.

تزریق پلاسمای غنی از پلاکت

تزریقات غنی از پلاکت در پلاسما ، که به آنها تزریق PRP نیز گفته می شود ، از خون خود بیمار برای تحریک و روند بهبود طبیعی غضروف و بافت های مفاصل در بدن استفاده می کند. پلاکت ها حاوی فاکتورهای رشد و پروتئین هایی هستند که به بهبود در بافت های نرم کمک می کنند. تحقیقات نشان می دهد تزریق PRP می تواند پاسخ ایمنی را برای کمک به کاهش التهاب تغییر دهد.

تزریق ماتریس بافت جفت (PTM)

تزریقات ماتریکس بافت جفت که به آنها آمپول PTM نیز گفته می شود، از بافت جفت جمع آوری شده پس از زایمان سالم استفاده می کند. مادران می توانند پس از به دنیا آوردن فرزند، جفت خود را اهدا کنند. بافت جفت به دلیل داشتن سلول های بنیادی آمنیوتیک به کاهش التهاب و بهبود کمک می کند.

چرا تزریقات مفصلی انجام می شود؟

همانطور که گفته شد، از آمپول های مفصلی برای درمان درد در مفصل ران، زانو و شانه استفاده می شود که مربوط به موارد زیر است :

  • آرتروز
  • جراحت
  • استرس ناشی از مکانیک ضعیف
  • تاندونیت
  • آرتروز دژنراتیو

تزریقات مفصلی چه خطراتی دارند؟

هرچند که عوارض مربوط به تزریق مفاصل نادر است، اما ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد که عبارتند از :

  • عفونت
  • خونریزی در محل تزریق
  • تورم در محل تزریق

فواید تزریقات مفصلی

تزریق داروهای مفصلی روشی کم تهاجم برای تسکین درد، بدون نیاز به جراحی می باشد. برخی از تزریقات، مانند تزریق جفت و تزریق غنی از پلاکت، مزایای زیادی دارند چرا که فاقد استروئید و حاوی مواد طبیعی است (مانند پلاکت خون و سلول های بنیادی) که برای کاهش التهاب هستند.

چه اقدامانی جهت تزریقات مفصلی باید انجام شود؟

هیچ دستورالعمل خاصی برای عمل تزریق مفصل وجود ندارد. با این حال باید در صورت داشتن آلرژی به هر دارویی ان را با پزشک خود در میان بگذارید.

مراقبت ها و اقدامات پس از تزریقات مفصلی

بیماران می توانند در همان روز درمان تزریق مفصل به خانه خود بروند و یک روز پس از آن نیز می توانند به فعالیت های عادی خود بپردازند. برخی از افراد ممکن است یک هفته طول بکشد تا درد آن ها تسکین یابد.

برخی از پزشکان ممکن است یک سری کشش و تمریناتی را برای تسکین درد و بازیابی مجدد تحرک تجویز کنند. بیماران برای جلوگیری از درد به یک متخصص فیزیوتراپی مراجعه می کنند. تسکین درد می تواند چندین ماه طول بکشد، اما در افراد مختلف متفاوت خواهد بود.

دکتر سارا جعفری فوق تخصص روماتولوژی در تبریز

دکتر سارا جعفری

فوق تخصص روماتولوژی
متخصص بیماری های داخلی

برچسب ها:
مقالات مرتبط
بیماری آرتریت روماتوئید

بیماری آرتریت روماتوئید

بیماری آرتریت روماتوئید یا همان بیماری که در بین عموم به عنوان روماتیسم مفصلی شناخته می شود، یکی از بیماری های بافت همبند...

تفاوت بیماری ام اس و لوپوس

تفاوت بیماری ام اس و لوپوس

بیماری هایی همچون ام اس و لوپوس هر دو سیستم ایمنی را درگیر می کنند که به آن ها مولتیپل اسکلروزیس می گویند. این دو بیماری...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اطلاعات تماس

connect-people شبکه‌های اجتماعی