33309561(041)
تبریز، خیابان آزادی، مابین مارالان و گل گشت جنب بیمه تامین اجتماعی
(041)33309561
دکتر سارا جعفری » بیماری های مفصلی » ژنو وارم یا پای پرانتزی و روش های اصلاح و درمان
مدت زمان مطالعه۵ دقیقه

ژنو وارم یا پای پرانتزی و روش های اصلاح و درمان

مقایسه-پای-سالم-با-پای-پرانتزی

پاهای پرانتزی (genu varum) وضعیتی است که در آن یک یا هر دو پای کودک شما در قسمت زانو به سمت بیرون خم می شود. این باعث ایجاد فضای بیشتر از حد معمول بین زانوها و ساق پا می شود. هنگامی که کودک شما با پای جفت شده و کنار هم می ایستد، زانوها کاملاً از هم باز می مانند. پاهای کودک شما ممکن است مانند یک کمان یا پرانتزی شکل به نظر برسد، به خصوص زمانی که راه می رود. پاهای پرانتزی در نوزادان و کودکان نوپا رایج است. این وضعیت به ندرت جدی و نگران کننده خواهد شد. نوزادانی که با پاهای پرانتزی به دنیا می آیند معمولاً تا زمانی که 18 ماهه می شوند از این وضعیت خارج می شوند. همچنین توجه داشته باشید که پاهای پرانتزی ممکن است در کودکان بزرگتر ایجاد شود. در صورت بروز این عارضه بایستی به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

علت پاهای پرانتزی در نوزادان چیست؟

پاهای پرانتزی به دلایل مختلف ایجاد می شوند. هنگامی که جنین در رحم در حال رشد می باشد، در وضعیت فشرده قرار دارد. برخی از استخوان‌های جنین باید زمانی که در رحم بودند بچرخند تا بتوانند در فضای کوچک جای بگیرند.

اگر پاهای فرزندتان تا 2 سالگی صاف و اصلاح نشده است، ممکن است دلیل دیگری برای این وضعیت وجود داشته باشد. این موارد عبارتند از :

بیماری بلانت

وضعیتی است که بر نحوه رشد استخوان ساق پا (درشت نی) در کودکان نوپا و نوجوانان تأثیر می گذارد. بیماری بلانت در کودکان آفریقایی آمریکایی، کودکانی که اضافه وزن دارند و کودکانی که زود راه می ‌رفتند شایع ‌تر است. بیماری بلانت باعث ایجاد خمیدگی در ساق پا می شود.

راشیتیسم

راشیتیسم که ناشی از کمبود کلسیم یا ویتامین D است. کمبود این مواد مغذی مهم، استخوان‌ های کودک شما را نرم ‌تر و ضعیف‌ تر می‌ کند و باعث خم شدن پاهای او می‌شود. راشیتیسم در ایالات متحده بسیار نادر است، اما هنوز هم اغلب در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد.

کوتولگی یا کوتاه قامتی که شایع ترین دلیل آن ناشی از اختلال رشد استخوان به نام آکندروپلازی است. این اختلال می تواند باعث ایجاد پاهای پرانتزی شود.

سایر مشکلات استخوانی

سایر مشکلات استخوانی که عبارتست از شکستگی هایی که به درستی بهبود نیافته اند و رشد غیرطبیعی استخوان ها (دیسپلازی استخوان) می تواند باعث ایجاد پاهای پرانتزی شود.

علائم پاهای پرانتزی یا ژنو واروم چیست؟

علامت اصلی پاهای پرانتزی ظاهر پاهای کودک شماست. وقتی این دسته از کودکان بایستند و پاهایشان را جفت می کنند زانوهای آن ها فاصله می گیرد. با این حال، پاهای پرانتزی معمولاً هیچ دردی ایجاد نمی کنند. پاهای پرانتزی بر توانایی کودک شما برای راه رفتن یا دویدن تأثیر نمی گذارد. اگر پاهای پرانتزی کودک شما تا سن 2 سالگی بهبود نیافت کودک را برای معاینه به پزشک متخصص ارتوپد ارجاع دهید.

علائم-پای-پرانتزی

پاهای پرانتزی چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک متخصص ارتوپد کودک را مورد آزمایش قرار دهد و در مورد سابقه پزشکی فرزند شما اطلاعاتی را می پرسد. اما اگر کودک شما کمتر از 2 سال سن دارد، احتمالاً پزشک فرزند شما هیچ آزمایش دیگری انجام نخواهد داد. در عوض، آن‌ ها می‌خواهند وضعیت فرزند شما را بررسی کرده و مطمئن شوند که با رشد فرزندتان، این عارضه به خودی خود درمان می شود.

پزشک ممکن است آزمایش های تصویربرداری مانند اشعه ایکس را برای مشاهده استخوان های پاها و زانوهای کودک درخواست کنند. همچنین پزشک، ممکن است آزمایش خون را برای تعیین اینکه آیا پاهای پرانتزی ناشی از شرایطی مانند راشیتیسم است یا خیر، درخواست کنند.

آیا می توان پاهای پرانتزی را درمان کرد؟

پاهای پرانتزی در نوزادان و کودکان نوپای زیر 2 سال معمولاً خود به خود برطرف می شود. پزشک فرزند شما به پیگیری وضعیت فرزند شما ادامه خواهد داد. کودکان بزرگتر بسته به علت بیماری می توانند برای پاهای پرانتزی درمان شوند.

پاهای پرانتزی در نوزادان چگونه اصلاح و درمان می شود؟

هیچ درمانی در نوزادان و کودکان نوپا لازم نیست مگر اینکه شرایط شدید و حاد باشد. اگر پاهای پرانتزی بعد از 2 سالگی ادامه یابد، درمان بستگی به علت بیماری دارد. درمان ممکن است شامل کفش‌های مخصوص، آتل‌ ها، بریس‌ ها، گچ‌ گرفتن، جراحی یا درمان وضعیتی باشد که باعث ایجاد پاهای پرانتزی شده است. راشیتیسم با افزودن ویتامین D و کلسیم به رژیم غذایی کودک شما، وضعیت او را درمان کند.

اگر با وجود سایر درمان ها، پاهای پرانتزی ادامه یابد، ممکن است برای جلوگیری از آسیب بیشتر و اصلاح مشکل، جراحی مورد نیاز باشد.

آیا می توان پاهای پرانتزی را به طور طبیعی اصلاح و درمان کرد؟

درمان پاهای پرانتزی بستگی به علت این بیماری دارد. گزینه های درمانی اولیه ممکن است شامل کفش های مخصوص، آتل، بریس یا گچ باشد.

چگونه می توان از بروز پاهای پرانتزی در کودکان جلوگیری کرد؟

هیچ راهی برای جلوگیری از پرانتزی شدن پاهای کودک شما وجود ندارد. اما ممکن است بتوانید از برخی شرایط که باعث ایجاد پاهای پرانتزی می شوند جلوگیری کنید. برای جلوگیری از راشیتیسم، اطمینان حاصل کنید که کودک شما ویتامین D و کلسیم کافی دریافت می کند.

دکتر سارا جعفری فوق تخصص روماتولوژی در تبریز

دکتر سارا جعفری

فوق تخصص روماتولوژی
متخصص بیماری های داخلی

برچسب ها:
مقالات مرتبط
بیماری آرتریت روماتوئید

بیماری آرتریت روماتوئید

بیماری آرتریت روماتوئید یا همان بیماری که در بین عموم به عنوان روماتیسم مفصلی شناخته می شود، یکی از بیماری های بافت همبند...

تفاوت بیماری ام اس و لوپوس

تفاوت بیماری ام اس و لوپوس

بیماری هایی همچون ام اس و لوپوس هر دو سیستم ایمنی را درگیر می کنند که به آن ها مولتیپل اسکلروزیس می گویند. این دو بیماری...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اطلاعات تماس

connect-people شبکه‌های اجتماعی