کرونا بیماری ای که افراد زیادی را در سراسر جهان به خود مشغول کرده است. این بیماری که هر روزه افراد زیادی را مبتلا و جان بسیاری را می گیرد، نگرانی های بسیاری را ایجاد کرده است. علاوه بر نگرانی هایی که افراد برای از دست دادن اطرافیان خود دارند، این اپیدمی دغدغه های زیادی را برای گروه های مختلف به وجود آورده است. بخشی از این مسائل می تواند مربوط به آثار کرونا بر قسمت ها ی مختلف بدن باشد. بیماری کرونا علاوه بر همه علائمی که تا کنون از آن صحبت شده است در مواردی همراه با درد های مفصلی شدید و روماتیسم است. این دلیلی بود که به نگارش این مطلب در خصوص کرونا و روماتیسم منجر شد.
حتما بخوانید: داروهای بیماری روماتیسم چیست و چه عوارضی دارند؟
کرونا و التهاب مفصلی
گفته می شود کرونا برای حدود یک درصد از افراد مبتلا، التهاب مفاصل و ورم آن را به همراه دارد. پس می توان نتیجه گرفت درد های مفصلی ناشی از کرونا به دلیل پدید آمدن التهاب و ورم در مفصل است. البته هر درد مفصلی در زمان اپدمی را نمی توان ناشی از کرونا در نظر گرفت. این اثر را تنها در صورتی که با علائم دیگر رایج کرونا همراه باشد می توان به کرونا مربوط دانست. شاید بگویید یک درصد رقم قابل توجهی نیست و اهمیت چندانی ندارد، اما با روند روز افزون کرونا و افراد مواجه با آن باید گفت تعداد زیادی از افراد درگیر این مشکل هستند. علاوه بر آن برخی عوارض کرونا می توانند تا مدت ها حتی پس از بهبودی همچنان وجود داشته باشند. البته نمی توان آثاری که دوره بیماری بر روی بدن می گذارد را نادیده گرفت. در بسیاری از افراد ضعف عضلات و خستگی مفرط تا مدت ها پس از بهبود بیماری مشاهده می شود. برای جبران این امر مصرف مایعات، استراحت و تقویت بدن موثر است.
برخی نیز بر این باورند که داروها و مواد شیمیاییی و گیاهی که برای درمان کرونا مصرف می شود باعث ایجاد این التهاب در مفاصل و درد آن ها می شود که این نظریه تائید نشده ای است که درحال آزمایش و پیگیری می باشد.
حتما بخوانید: توصیه های بالینی واکسن کووید 19 برای بیماران مبتلا به روماتیسم و بیماری های اسکلتی- عضلانی
روماتیسم و کرونا
در رابطه با کرونا و روماتیسم و اثری که بر یکدیگر دارند، نظریه های ضد و نقیض زیادی وجود دارد که درستی بسیاری از موارد تا کنون تائید نشده است. برخی تحقیقات حاکی از آن است که دارو های روماتیسم عوارض سخت بیماری کرونا را کاهش می دهد. این تحقیقات نشان داده است که افراد مبتلا به روماتیسم که دارو های آن را مصرف می کنند، کمتر به کرونا مبتلا می شوند و در صورت ابتلا عوارض کمتری دارند و آمار مرگ میر در اثر ابتلا به کرونا در این گروه کمتر است. بسیاری از افراد مبتلا به روماتیسم از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده می کنند و این موضوع درابتدای شروع کرونا نگران کننده بود ولی همانطور که گفته شد این دارو ها اثر مثبتی بر سرکوب بیماری کرونا داشتند.
بیشتر بدانید: درمان بیماری روماتیسم مفصلی چیست؟
نکته قابل توجه دیگری که حتما باید در نظر بگیرید آن است که برخی منابع از اثر منفی واکسن کرونا و داروهای مربوط به روماتیسم گقته اند. بر این اساس ممکن است واکسن کرونا و داروهای روماتیسم تداخل دارویی ایجاد کرده و مشکل آفرین باشند. برخی نیز بر این باورند که داروهای روماتیسم می توانند اثر گذاری واکسن کرونا را کاهش دهند. از این رو اگر مبتلا به روماتیسم هستید برای دریافت واکسن کرونا با پزشک خود مشورت کرده و قبل از تزریق حتما پزشک خود را در جریان بگذارید.
0 دیدگاه