33309561(041)
تبریز، خیابان آزادی، مابین مارالان و گل گشت جنب بیمه تامین اجتماعی
(041)33309561
دکتر سارا جعفری » بیماری های ستون فقرات » دردهای اسکلتی شایع در کودکان
مدت زمان مطالعه۶ دقیقه

دردهای اسکلتی شایع در کودکان

آسیب‌ها شایع‌ترین علت مرگ و میر در کودکان هستند. تقریباً 15% از آسیب ها مربوط به اسکلت است. با افزایش سن، شیوع آسیب‌ها و مشکلات اسکلتی – عضلانی افزایش می‌یابد.

متخصصان اطفال، به ویژه روماتولوژیست های کودکان، تعداد زیادی از کودکانی را که طیف گسترده ای از دردهای اسکلتی عضلانی دارند، را مورد بررسی قرار داده اند.

بسیاری از این کودکان التهاب یا سایر فرآیندهای بیماری آشکار را که به پزشک کمک می کند علت درد را درک و توضیح دهیم، ندارند. با این حال، برای اکثر کودکان مراجعه کننده به کلینیک، صرف نظر از اینکه علت درد آنها شناخته شده است یا خیر، تجربه درد مزمن اغلب تأثیر زیاد و کاملاً منفی بر سلامت جسمی و روانی کودک و خانواده آن ها داشته است.

عوامل درد اسکلتی – عضلانی دوران کودکی

شایع ترین عوامل درد مزمن بررسی شده در بررسی های روماتولوژی کودکان شامل درد اسکلتی عضلانی ایدیوپاتیک منتشر (فیبرومیالژیا نوجوانان)، درد مزمن مربوط به بیش تحرکی در کودکان، سندرم های درد منطقه ای پیچیده (CRPS)، درد مزمن کمر و درد مداوم مفاصل به دلیل وجود التهاب قبلی یا کنترل شده به عنوان مثال آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانان.

دلایل دردهای اسکلتی در کودکان

دلایل دردهای اسکلتی در کودکان

ویژگی های بالینی دردهای مزمن اسکلتی – عضلانی کودکان

شروع درد در ناحیه موضعی بدن غیرمعمول نیست. درد ممکن است تشدید شده و به نواحی دیگر سرایت کند. این اتفاق اغلب با عدم تمایل به جا به جایی و اجتناب از حرکت همراه است.

ناراحتی و شدت درد افزایش یافته و در نقطه ای ثابت می شود. با تکثیر و ادامه دردهای گسسته، فرد ممکن است از تماس یا استفاده از ناحیه ای از بدن که آسیب دیده است، اجتناب کند و همین امر می تواند منجر به اسپاسم عضلانی، حالت و راه رفتن غیر طبیعی شود.

در نهایت این حالت ها و راه رفتن های غیر عادی منجر به کاهش زیادی در تناسب اندام بدن می شود. چنین الگویی از اجتناب می تواند به دلیل ترس از درد منجر به عدم حرکت و در نتیجه تقویت درد شود.

در برخی شرایط درد تاثیر مستقیم بر سایر سیستم ‌ها دارد که منجر به بروز علائمی می شود که می توانند به اندازه خود درد ناتوان کننده باشند. این موارد شامل:

مراقبت و حساسیت بیش از حد از کودکان اغلب آگاهی بالایی از درد و نشانه‌های مرتبط با درد را گزارش می ‌دهند. هنوز مشخص نیست که این مسئله ناشی از ترس از درد است، یا حساسیت بیش از حد گیرنده های درد در محدوده های آلودینیک و هایپرالرژیک. این عامل از نظر بالینی در کودکانی توصیف می شود که دارای درد غیر قابل تحمل در کمترین تماس پوستی دارند و ترس زیادی از لمس به عنوان مثال، هنگام معاینه دارند.

بی نظمی در میزان حرارت بدن، این عامل در دختران نوجوان بیشتر مشاهده می شود. اندام ها به طور چشمگیری سرد و خال دار یا لکه دار هستند. گاهی اوقات قسمت‌ هایی وجود دارد که بسیار قرمز و داغ هستند که عمدتا در پس زمینه پوست لکه دار قرار گرفته اند. همچنین ممکن است درک غیرطبیعی دما با افزایش حساسیت به درد حرارتی وجود داشته باشد.

دردهای اسکلتی عضلانی

دردهای اسکلتی عضلانی

اختلال عملکرد خودکار درد یک عامل استرس زا است. سیگنال های درد مداوم، بی حرکتی و خستگی مستقیماً بر روی سیستم عصبی عمل می کنند. در محیطی از اضطراب فیزیکی و عاطفی ، سیستم همدردی فعال‌تر است.

این امر منجر به تاکی کاردیا، تزریق بیش از حد هوا (همراه با حملات شدید)، عرق سرد، تاری دید، درد شکم و رنگ پریدگی شدید می شود. دختران به ویژه از حالت تهوع، سرگیجه و گاهی اوقات احساس ضعف شکایت دارند. کودکان در این دوره های افزایش درد، بیمار به نظر می رسند.

عدم تعادل اسکلتی – عضلانی در کودکان که هنوز در حال رشد هستند، اغلب در جهش رشد بعد از بلوغ قرار دارند و این می تواند اثرات ماندگاری در موقعیت نهایی داشته باشد.

سیگنال های حسی عمقی از مفاصل کاهش می یابد و اندام در یک موقعیت محکم و ثابت نگه داشته می شود. پاها ممکن است انحراف یابند. زانوها و باسن ها به صورت خمیده نگه داشته می شوند، پاها معکوس شده و دست ها از مچ دست خم می شوند. این موقعیت ها اغلب به عنوان راحت ترین حالت توصیف می شوند.

عضله ها و تاندون ها به سرعت فشرده می شوند و این امر موجب پیچیده شدن درد و معلولیت می‌شود. موقعیت تطبیقی یک فرد کودک با درد پا و شکم به ویژه بر وضعیت راه رفتن و استراحت تأثیر می گذارد و در نتیجه باعث تغییر بارها در ستون فقرات و لگن می‌شود.

اثرات مختلفی بر رفتار فیزیکی از جمله روانی وجود دارد. آنچه در ابتدا می تواند به عنوان یک ناهنجاری ساختاری یا محدودیت جسمی ظاهر شود، ممکن است با ترس از درد ناشی از حرکت، یا جبران وضعیت به دلیل محافظت بیش از حد از یک قسمت دردناک بدن توضیح داده شود. تحقیقات بسیار کمی در این زمینه مهم در مورد اثرات یک عامل استرس زای مزمن مانند درد در یک دوره حساس رشد جسمی یا اندازه گیری حرکت محدود شده توسط درد وجود دارد.

چگونه درد اسکلتی – عضلانی تشخیص داده می شود؟

اگر کودک دارای درد اسکلتی – عضلانی می باشد، یک معاینه کامل بدنی – ارزیابی سطح درد، دامنه حرکت، قدرت و انعطاف پذیری کودک شما مورد بررسی قرار خواهد گرفت. پرسش در مورد آسیب ها و فعالیت های گذشته که می تواند منجر به درد شود. بررسی ورم و نقاط حساس و به دنبال علائم همزمان هستند که ممکن است به یک علت سیستمیک اشاره داشته باشد.

ممکن است آزمایش خون یا تصویربرداری تجویز شود که می تواند بیماری مانند روماتوئید کودکان، احتمال تومور یا نقص آناتومیکی را که باعث درد کودک شما می شود تشخیص دهد و یا رد کند و یا آزمایشاتی را برای بررسی عملکرد برخی اعصاب تجویز شود.

درد اسکلتی- عضلانی چگونه درمان می شود؟

بهترین فوق تخصص روماتولوژی می تواند به کودک شما کمک کند تا درد و اضطراب مربوط به دلایل مختلف اسکلتی عضلانی را مدیریت کند.

درمان دردهای اسکلتی کودکان

درمان دردهای اسکلتی کودکان

بسته به علت درد کودک شما، موارد مختلفی ممکن است تجویز کنند:

  • داروهای تجویز شده یا بدون نسخه
  • کاربرد گرما و / یا سرما
  • تزریق ضد التهاب یا استروئید
  • فیزیوتراپی یا یک برنامه ورزشی متمرکز بر کشش و تقویت عضلات
  • در صورت لزوم برای از سرگیری فعالیت های منظم، کاردرمانی توصیه می شود.
  • تکنیک های روان درمانی
  • ماساژ درمانی
  • مشاوره روانشناسی
  • درمان آسیب های موجود یا بیماری های زمینه ای با داروها، بی حرکتی یا مداخله جراحی در صورت لزوم
دکتر سارا جعفری فوق تخصص روماتولوژی در تبریز

دکتر سارا جعفری

فوق تخصص روماتولوژی
متخصص بیماری های داخلی

برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اطلاعات تماس

connect-people شبکه‌های اجتماعی